Op zaterdag 21 september kwam de Nederlandse jeugdtop samen voor de finale van de landelijke jeugdcompetitie. De volgende dag, zondag 22 september, vond de laatste NL-Cup wedstrijd voor Nieuwelingen en Junioren plaats, aangevuld met Masters en Amateurs.

Op een prachtige nazomerdag verwelkomden we bijna 200 renners voor de afsluiting van de competitie. Drie verschillende routes waren uitgezet voor zeven categorieën. Categorie 1 en 2 kregen een uitdagend rondje van bijna 2 kilometer, inclusief een rockgarden en een drop van 80 centimeter, waar onze eigen Huib van Spreuwel de winst binnenhaalde.

Categorie 3 en 4 reden een zwaarder rondje van 2,5 kilometer, met steile klimmen, een rockgarden en een North Shore van 2 meter. MTBO-er Jelte van der Leer behaalde hier een knappe derde plaats in een sterk deelnemersveld. Ook Marit Elgersma viel op in Categorie 4 met een derde plaats, te midden van de complete Nederlandse top. Geweldig gedaan!

Voor categorie 5, 6 en 7 werd de ronde uitgebreid naar 3,25 kilometer, met nieuwe uitdagingen en onze mooie pumptrack. Onze vertegenwoordiging was sterk, maar podiumplaatsen bleven net buiten bereik. Dag 1 van het mountainbikeweekend zat erop, en we keken terug op een topdag.

Op zondag stond de NL-Cup voor het eerst op ons programma in Oosterhout. We trapten af met een wedstrijd voor Amateurs en Masters 40+ en 50+, waarbij maar liefst 6 MTBO’ers aan de start verschenen en 2 podiumplaatsen behaalden. Goed gedaan, mannen! Daarna waren er wedstrijden voor Junioren en Nieuwelingen, met 5 jongeren van onze club. Hoewel podiumplaatsen net niet werden behaald, was de sfeer geweldig. Onze Maaike maakte haar debuut bij de Nieuwelingen en Junioren Dames, en ze deed het fantastisch. Daar mag ze enorm trots op zijn!