Succesvolle Opkomst in de ‘Jan van Arkel’ Tijdrit.

Afgelopen zaterdag is na een succesvolle zomercompetitie de wintercompetitie weer
van start gegaan met de bekende ‘Jan van Arkel’Competitie, georganiseerd door de
gelijknamige wielervereniging. Deze competitie, die al vele jaren plaatsvindt, biedt een
laagdrempelige manier voor mountainbikers van alle niveaus om kennis te maken met
wedstrijdrijden. Met in totaal negen wedstrijden, gratis voor jeugdrenners en slechts €5
voor volwassenen, is deze competitie geliefd vanwege de ontspannen en toegankelijke
sfeer. De deelnemers worden ingedeeld in acht leeftijdsklassen, waarbij elke groep zijn
eigen klassement rijdt. Maar het belangrijkste: “iedereen is welkom”, of je nu ervaren
bent of je eerste stappen in de MTB wedstrijdsport zet.

MTB Oosterhout sterk vertegenwoordigd
Dit jaar was de opkomst vanuit MTB Oosterhout tijdens de eerste wedstrijd, een
uitdagende tijdrit, weer groot. De tijdrit vond plaats op een modderig parcours door
drassig gras, waarbij de oudere deelnemers ook wat klimmen en afdalingen moesten
trotseren.

Voor het eerst deden in de B-klasse en B-klasse Masters ook enkele van onze trainers en
ouders van renners mee: Marc, Eelco, en daarnaast Loek, de vader van jeugdrijder Pim
die ook mee doet. Ook bij de senioren begint het wedstrijd virus toe te slaan!

Verder was er een sterke opkomst vanuit onze jeugdgroepen, met hele mooie prestaties:

• Ravi eindigde als 7e jongen, Anniek 5e meisje, en Jelle eindigde als 6e jongen in de jongste G-klasse.
  • In de F-klasse verdedigde Tim Chau de kleuren van MTB Oosterhout met een mooie 5e plaats bij de jongens.
  • Merijn Verkooijen pakte de 8e plaats bij de jongens in de E-klasse, waar ook Senna
    actief is maar niet reed ivm een blessure.
  •  Een bijzondere prestatie kwam van Milla Prins in de D-klasse: zij reed de snelste ronde van alle jongens en meiden, een indrukwekkende prestatie!

Sterke prestaties van onze trainers en rijders in de senioren klassen
Bij de B-masters eindigde Loek Heijkans op een respectabele 44e plaats in een sterk
veld van 69 deelnemers. Terwijl trainer Marc met een 7e plaats zijn goede vorm van de
afgelopen wedstrijden liet zien. Bij de B-Klasse reed trainer Eelco een sterke tijdrit met
een 6e plaats, Jesper op een solide 18e plaats, terwijl Pim ondanks pech met zijn fiets
toch nog een 39e plek behaalde van de 48 deelnemers.

De uitslag van de tijdrit beloofd een mooie competitie waarvan de tweede wedstrijd
alweer gepland staat voor komend weekend 19 oktober in Noordeloos
Doe mee aan de gezelligste competitie van Nederland!

Al met al hebben alle deelnemers van MTB Oosterhout geweldig gepresteerd tijdens
deze eerste wedstrijd. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar deze gemoedelijke
competitie, dan kun je nog steeds meedoen! De Jan van Arkel competitie is de ideale
plek om je wedstrijdvaardigheden te ontwikkelen in een gezellige sfeer.

Voor vragen kun je altijd terecht bij je trainer of bij Hayo Elgersma.